Tel: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

Тел: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

JP VODOVOD I KANALIZACIJA a.d. Pale

Uvođenje monitoringa nad dijelom vodovodnog sistema

Na vodovodnom sistemu kojim se snabdijeva SRC Jahorina i naselje Pale, na trinaest mjernih mjesta ugrađeni su specijalizovani računari, LOGER-i, koji izmjerene vrijednosti protoka sa vodomjera memorišu i u određenim vremenskim intervalima GPRS signalom dostavljaju u tehničku službu.

Ugradnjom ove opreme i instaliranjem softvera u direkciji preduzeća omogućeno je da se praktično sa jednog mjesta, redovnim praćenjem izmjerenih vrijednosti protoka i svih drugih bitnih parametara, obezbijedi kontrola rada distributivnog sistema SRC Jahorina, potisnog cjevovoda kojim se snabdijeva ovo područje i dijela distributivnog sistema naselja Pale.

Uvođenje monitoringa nad dijelom vodovodnog sistema, u kratkom vremenskom roku, za rezultat je imalo brže i efikasnije reakcije tehničke službe u smislu detektovanja i otklanjanja kvarova, a samim tim i pozitivne efekte u segmentu smanjenja gubitaka vode u sistemu.

Na ovome se neće stati i već sada je izvjesno da će JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale dogodine istu opremu ugraditi na dodatnih dvanaest mjernih mjesta i tako u potpunosti „pokriti“ monitoring vodovodnog sistema kojim upravlja i gazduje, što će se, opšta je ocjena struke, pozitivno uticati na provođenje svih aktivnosti kojima je zajednički cilj kvalitetno i uredno vodosnabdijevanje potrošača.

[Best_Wordpress_Gallery id=“28″ gal_title=“Monitoring“]

Vodovod

Vodovod

Прочитај пропуштено:

Видео
Пусти видео запис