Tel: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

Тел: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

JP VODOVOD I KANALIZACIJA a.d. Pale

Radovi na rekonstrukciji transportnog cjevovoda Kneginjac – RZ Baba

U novembru mjesecu 2017. godine, je u saradnji sa KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo izvršena rekonstrukcija oko 500 metara transportnog voda, profila 110 mm, na dionici Kneginjac – RZ „Baba“.

Riječ je o veoma značajnom projektu koji potvrđuje izuzetnu saradnju dva susjedna vodovodna preduzeća, čiji je zajednički cilj smanjenje gubitaka u sistemu i obezbjeđenje optimalnih količina kvalitetne vode koja se sa paljanske mreže isporučuje istočnosarajevskom komunalnom preduzeću.

Nije na odmet napomenuti da je na ovaj način započeto rješavanje zahtjevnog problema, koji su dodatno usložnjavala i postojanja iz rata zaostalih minskih polja na ovom potezu, a koji se sada u poptpunosti prevazilazi polaganjem cijevi duž putne komunikacije, što će olakšati samo održavanje sistema, ali i omogućiti punu bezbjednost radnicima ovih preduzeća.

U narednom periodu planiran je nastavak realizacije ovog projekta, za čije je potpuno oživotvorenje potrebno rekonstruisati transportni vod u preostaloj dužini od oko 1. 300 metara.

Inače, pomenute radove izvelo je KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, dok je kupovinu ugradbenih materijala finansiralo J.P.“Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale.

Vodovod

Vodovod

Прочитај пропуштено:

Видео
Пусти видео запис