Tel: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

Тел: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

JP VODOVOD I KANALIZACIJA a.d. Pale

Hlorna oprema

U julu mjesecu 2017. godine  je izvršena nabavka i montaža dozirnih pumpi za hlorisanje vode natrijum-hipohloritom u rezervoaru „Mladost“ na Jahorini i rezervoaru „Gute“ u Podgrabu.

Na ovaj način, obezbjeđena je pouzdana dezinfekcija vode kojom se snabdijevaju SRC Jahorina i naselje Vrhprača. Prethodno se dezinfekcija vršila kontinuiranim dodavanjem rastvora natrijum-hipohlorita direktno u vodne komore rezervoara. Ovakav način dezinfekcije je zastario i primitivan, sa izuzetnom nepouzdanošću. Pored toga, gasovi hlora su izazivali koroziju fazonskih komada u rezervoaru i na drugoj opremi.

Sada je to samo prošlost i JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost da korištenjem savremenih dostinuća i nabavkom moderne opreme obezbijedi visok kvalitet vode koju isporučuje potrošačima.

Pored rečenog, treba istaći da je u septembru mjesecu izvršena nabavka i ugradnja gasnog vakumskog hlorinatora za dezinfekciju vode u rezervoaru Bistrica.

Nabavkom ove opreme postignuta je sigurnost u pogledu dezinfekcije vode u kompletnom vodovodnom sistemu u narednom periodu.

[Best_Wordpress_Gallery id=“18″ gal_title=“Hlorna oprema“]

vodovod

vodovod

Прочитај пропуштено:

Видео
Пусти видео запис