Tel: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

Тел: +387 (0) 57/223 465

direktor@vodovodpale.com

JP VODOVOD I KANALIZACIJA a.d. Pale

Општина Пале и предузеће „Водовод и канализација“ почињу радове на Брезовицама

Потписивањем уговора са предузећем „Водовод и канализација“, које започиње изградњу нове каптаже, односно резервоара, а затим и са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције, општина Пале је обезбиједила укупно 100.000 КМ за почетак реализације пројекта квалитетног водоснабдијевања насеља Брезовице.
Начелник општине Бошко Југовић потврдио је Срни да је за извођење радова у првој фази реализације пројекта из општинског буџета издвојено 65.000 КМ, а да су сада, након што је Републички секретаријат за расељена лица и миграције одобрио захтјев општине Пале из маја ове године, обезбијеђена додатна средства са републичког нивоа у износу од 35.000 КМ.

„На основу раније потписаног уговора, предузеће ‘Водовод и канализација’ Пале већ почетком наредне седмице почиње са радовима на терену, за које је општина Пале већ резервисала средства, док ће додатних 35.000 марака од Републичког секретаријата за расељена лица и миграције бити оперативна за петнаестак дана“, истакао је Југовић.

Он је појаснио да ће ова средства бити искоришћена у наредној фази реализације пројекта водоснабдијевања стотињак домаћинстава у насељу Брезовице, али и квалитетнијег водоснабдијевања Сумбуловца и Рогоушића, уз елиминацију рестрикција у испоруци воде за домаћинства.

Начленик општине Пале је подсјетио да је недостатак уредног водоснабдијевања Брезовица проблем који траје већ три деценије и да су били безуспјешни сви досадашњи покушаји да се ријеши, јер се у пракси потврдило да издашност постојећег изворишта не може да обезбиједи довољне количине воде за све потенцијалне кориснике на овом подручју.

„Од почетка мандата на функцији начелника општине Пале посвећен сам рјешавању овог виталног проблема за становнике Брезовица и послије озбиљних и обимних анализа дошли смо до адекватног техничког рјешења и израдили главни пројекат којом је дефинисано постављање пумпних станица и изградња новог резервоара, што сада и започињемо“, рекао је Југовић.

Он је појаснио да је вриједност цјелокупног пројекта процијењена на 350 хиљада марака, те да ће бити реализован у двије фазе, првом која подразумијева изградњу резервоара до краја ове грађевинске сезоне, док ће у другој фази, већ на прољеће наредне године, бити реализовани сви преостали радови.

„Општина Пале обезбиједила је новац за изградњу резервоара, а у буџету за наредну годину биће предвиђена средства која су потребна да се овај важан пројекат реализује у цјелости, у чему је најављена и подршка виших нивоа власти. О томе сам разговарао и са директором Републичког секератријата за расељена лица и миграције Марком Аћићем који је најавио могућност даље подршке пројектима са републичког нивоа, али и кроз програме ресорног министарства за избјегла и расељена лица у Савјету министара“, закључио је Југовић.

У општини Пале су увјерени да ће реализација новог пројекта, који прати до детаља разрађена техничка документација, отклонити све недостатке и становницима Брезовица након дугогодишњег чекања омогућити потпуно уредно водоснабдијевање током цијеле године.

Vodovod

Vodovod

Прочитај пропуштено:

Видео
Пусти видео запис